PRZYSTAWKI

APPETIZERS

Gravlax z burakiem | puree dynia | aioli | oliwa szczypiorkowa
Gravlax with beetroot |pumpkin puree | aioli | chive olive oil

PLN 39

Carpaccio wołowe| boczniak | parmezan | kapary | rukola
Beef carpaccio | oyster mushroom | parmesan | capers | arugula

PLN 55


ZUPY

SOUPS

Consommé | ravioli z kaczką i grzybami | rozmaryn
Consommé | duck and mushroom ravioli | rosemary

PLN 33

Zupa rybna | sandacz | łosoś | papryka | ziemniak | mleczko kokosowe
Fish soup | zander | salmon | peppers | potato | coconut milk

PLN 35

DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES


Łosoś sezonowany | puree z topinamburu | pasternak | cukinia | sos szpinakowo – koperkowy

Seasoned Salmon | jerusalem artichokes puree | parsnips | zucchini | spinach and dill sauce

Polędwica wołowa | puree z dyni piżmowej | brokuł szparagowy | sos grzybowy

Beef tenderloin | pumpkin puree | asparagus broccoli | mashroom sauce

PLN 89


PLN 105

Polędwiczka wieprzowa | kaszotto | grzyby leśne | dynia

Pork tenderloin | groats | forest mushrooms | pumpkin

PLN 75

MENU DLA DZIECI

CHILDREN’S MENU

Rosół z domowym makaronem

Broth with homemade noodles PLN 25

Spaghetti Bolognese PLN 30

Naleśniki na słodko

Sweet pancakes PLN 25


DESERY

DESSERTS

Fondant czekoladowy | banan | lody waniliowe
Chocolate fondant | banana | vanilla ice cream

PLN 30

Crème brûlée z migdałami | sorbet gruszkowy
Crème brûlée with almonds | pear sorbet

PLN 30

Zobacz więcej zdjęć w galerii

Restauracja Słona Woda
ul. J. Kilińskiego 11a
81-772 Sopot