PRZYSTAWKI
APPETIZERS
Gravlax z burakiem | puree dynia | aioli | oliwa szczypiorkowa Gravlax with beetroot |pumpkin puree | aioli | chive olive oil |
PLN 39 |
|
Carpaccio wołowe| boczniak | parmezan | kapary | rukola Beef carpaccio | oyster mushroom | parmesan | capers | arugula |
PLN 55 |
|
|
||
ZUPY
SOUPS
Consommé | ravioli z kaczką i grzybami | rozmaryn Consommé | duck and mushroom ravioli | rosemary |
PLN 33 |
|
Zupa rybna | sandacz | łosoś | papryka | ziemniak | mleczko kokosowe Fish soup | zander | salmon | peppers | potato | coconut milk |
PLN 35 |
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES
Łosoś sezonowany | puree z topinamburu | pasternak | cukinia | sos szpinakowo – koperkowy Seasoned Salmon | jerusalem artichokes puree | parsnips | zucchini | spinach and dill sauce Polędwica wołowa | puree z dyni piżmowej | brokuł szparagowy | sos grzybowy Beef tenderloin | pumpkin puree | asparagus broccoli | mashroom sauce |
PLN 89 PLN 105 |
|
Polędwiczka wieprzowa | kaszotto | grzyby leśne | dynia Pork tenderloin | groats | forest mushrooms | pumpkin |
PLN 75 |
|
|
||
|
|
MENU DLA DZIECI
CHILDREN’S MENU
Rosół z domowym makaronem Broth with homemade noodles PLN 25 Spaghetti Bolognese PLN 30 Naleśniki na słodko Sweet pancakes PLN 25 |
DESERY
DESSERTS
Fondant czekoladowy | banan | lody waniliowe Chocolate fondant | banana | vanilla ice cream |
PLN 30 |
|
Crème brûlée z migdałami | sorbet gruszkowy Crème brûlée with almonds | pear sorbet |
PLN 30 |
|
|
Restauracja Słona Woda
ul. J. Kilińskiego 11a
81-772 Sopot