PRZYSTAWKI

APPETIZERS

Łosoś w naparze pędów sosny | blanszowany jarmuż | topinambur | sezam
Salmon in pine infusion | blanched kale | Jerusalem artichoke | sesame

PLN 36

Węgorz wędzony | pieczony burak | rzepa marynowana
Smoked eel  | baked beetroot | pickled turnip

PLN 38

Dojrzewający comber z jelenia | trufla makowa | espuma wiśniowa | kruszonka z żytniego chleba
Deer comber | poppy truffle | cherry espuma | rye bread crumble

PLN42

Wędzony twaróg solankowy z miodem gryczanym | duszony por na maśle | suszona morela w Tokaju | rzodkiewka kiszona
Smoked cottage cheese with buckwheot honey | leek stewed in butter | dried apricot in Tokaj | pickled radish

PLN 33

ZUPY

SOUPS

Żur na wędzonce z białą kiełbasą i jajkiem
Polish Sour Rye Soup with white sausage and egg

PLN 36

Borowikowa z gąszczem z czerwonej cebuli | chleb na zakwasie
Boletus soup with thicket of red onions | sourdough bread

PLN 36

DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES

Kark z dzika duszony w winie z miodem i czarnym pieprzem | biała gryka z grzybami | karmelizowana marchew | sos własny | węgierki w occie
Wild boar neck stewed in wine with honey and block pepper |groats with mushrooms | own sauce | caramelized carrots | plum in vinegar

PLN 89

Udko z kaczki po myśliwsku | macerowana czerwona kapusta | groch przetarty z cytryną | sos na zakwasie pumperniklu i miodzie
Duck thig | red cabbage | peas pureed with lemon | sourdough sauce | honey

PLN 75

Kiełbasa Polska | pieczona dynia z masłem i śliwką | sos chrzanowy | koper
Polish sausage I baked pumpkin with butter and pIUm | horseradish sauce | fennel

PLN 38

Jesiotr z patelni | małże | kalarepa | kasza jaglana z orzechami | sos szafranowy
Sturgeon from the pan | clams | kohlrabi | groats with nUts | saffron sauce

PLN 84

Sandacz w cieście piwnym | pieczona skorzonera | ćwikła z chrzanem | kiszona kapusta
Zonder in beer batter | roasted black root | beets with horseradish | sauerkraut

PLN 72

Bigos postny na kiszonej i młodej kapuście |suszone owoce: jabłko, gruszka, śliwka, figi, morele | grzyby suszone
Polish souerkrout | dried fruits: apple, pear, plum, figs, apricots | dried mushrooms

PLN 40

DESERY

DESSERTS

Keks z kremem chantilly | konfitura płatków róż | przecier z czeremchy
Chontilly cream coke | rose petal jam | bird cherry puree

PLN 32

Mus kajmakowo – orzechowy | tostowane orzechy laskowe | miodowa kruszonka | konfitura z dyni i pomarańczy
Caramel and nut mousse | hazelnuts | honey crumble | pumpkin and orange jam

PLN 32

MENU DLA DZIECI

CHILDREN’S MENU

Antrykot z kurczaka | frytki
Chicken entrecote | French fries

PLN 30

Makaron z sosem bolońskim
Makaron z sosem bolońskim

PLN 28

Naleśniki z serkiem waniliowym
Pancakes with vanilla cheese

PLN 27

Rosół z makaronem
Chicken noodle soup
PLN 21

Zobacz więcej zdjęć w galerii

Restauracja Słona Woda
ul. J. Kilińskiego 11a
81-772 Sopot