PRZYSTAWKI

APPETIZERS

Pâte z gęsich wątróbek / kompresowana gruszka z rozmarynem  / mus truflowy / konfitura z czarnej porzeczki

Goose liver pâte / caramelized pear / truffle mousse / cranberry chutney

PLN 27

Szparagi w szynce parmeńskiej  /sos holenderski / oliwa z czerwonym pieprzem

Asparagus in Parma ham / Hollandaise sauce / olive oil with red pepper

PLN 29

Gravalax w buraczkach / sałatka z ogórka / mus chrzanowy / baby kalafior  

Salmon in beetroot / cucumber salad / horseradish mousse / baby cauliflower

PLN 33

ZUPY

SOUPS

„ Bouillabaisse  „  Zupa z  owoców morza

Bouillabaisse” Seafood soup

PLN 33

Krem z białych warzyw / chrust  ziołowy / puder z oliwek

White vegetable cream soup / herbal brush / olive powder/ olive powder

PLN 21

„Pistou „  Bazyliowa zupa z młodych warzyw / oliwa pietruszkowa/ świeżo utarty Grana Padano 

„Pistou” Basil soup made of young vegetables / parsley oil / grated Grana Padano cheese

PLN 25

WYBÓR SAŁAT

SALADS CHOICE

 Rocket beef salad

Rukola /grillowane plastry polędwicy wołowej / suszone pomidory / pomidorki cherry / płatki Grana Padano / krem z octu balsamicznego

Fresh arugula / grilled slices of beef tenderloin / sundried tomatoes / cherry tomatoes / Grana Padano flakes / balsamic vinegar cream

PLN 33

 Sałata Waldorff  /Waldorff salad

 Szynka parmeńska / seler naciowy / karmelizowane owoce / prażone orzechy / Ser Roquefort  

Parma ham / green celery / caramelized fruits / roasted walnuts / Roquefort cheese

PLN 27

Sałata marynarzy / Sailors salad

Bukiet świeżych sałat / łosoś wędzony / krewetki / jajko / oliwki / kapary / pomidorki cherry / cytrynowy vingrette

Fresh  bouqiet of greens  / smoked salmon / prawns /egg / olives / capers / cherry tomatoes / lemon vingrette dressing

PLN 25

DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES

Polędwiczka jagnięca  / crust miętowy / sos balsamiczny / gnocchi z kozim serem / świeża roszponka /letnie owoce i warzywa

Lamb  tenderloin /mint crust /  balsamic sauce / gnocchi with goat cheese / summer fruits andvegetables

PLN 49

Tournados z diabła morskiego  / puder z alg morskich / kawior / sos szafranowy  / risotto krewetkowe 

Monkfish tournados / sea algae powder / caviar / saffron sauce / shrimp risotto 

PLN 56

Krewetki królewskie / mus z białych warzyw  / ogórkowe spaghetti /dressing jogurtowo pistacjowy  / kruszone pistacje

King prawns / white vegetable mousse / cucumber spaghetti / yoghurt and pistachio dressing / crushed vege pistachios

PLN 79

Befsztyk z  polędwicy wołowej  / sos  Béarnaise / ziemniaki au gratine / grillowane szparagi / konfetowane pomidorki

Beef steak  / Béarnaise Sauce / au gratine potatoes  / grilled asparagus / confetted tomatoes

PLN 85

DESERY

DESSERTS

Sernik mascarpone / marynowany imbir / owoc granatu / cukier  miętowy

Mascarpone cheesecake / pickled ginger / pomegranate / mint sugar

PLN 15

Mille feuille / coulis owocowe / sorbet malinowy

Mille feuille / fruit coulis / raspberry sorbet

PLN 17

Fondant czekoladowy / świeże letnie owoce / lody piernikowe

Chocolate fondant / fresh summer fruits / gingerbread ice cream

PLN 20

Zobacz więcej zdjęć w galerii

Galeria

Restauracja Słona Woda
ul. J. Kilińskiego 11a
81-772 Sopot

tel.+48 58 717 68 50
+48 722 221 216
info@hoteltesta.pl