
PRZYSTAWKI
APPETIZERS

Tatar wołowy | ogórek kiszony | szczypiorek | podgrzybek marynowany | cebula czerwona | żółtko Beef tartare | pickled cucumber | chives | marinated bolete | red onion | yolk |
PLN 54 |
|
|
||
Krewetki | chilli | czosnek niedźwiedzi | masło | brandy Prawns | chilli | wild garlic | butter | brandy |
PLN 45 |
|
Kaszubski matias w śmietanie | jabłko | szalotka | pieczony ziemniak Kashubian matias in sour cream | | apple | shallots | baked potato |
PLN 33 |
WYBÓR SAŁAT
SALADS CHOICE

Pieczony kurczak | rukola | orzeszki pini | suszony pomidor | gruszka marynowana | vinegret ziołowo-jogurtowy Baked Chicken | lettuce mix | Pine Nuts | sun-dried tomato | pickled pear | herbal-yoghurt vinaigrette |
PLN 39 |
|
Arbuz | melon | granat | kozi ser | młody szpinak | awokado | figi | vinegret ziołowy Watermelon | melon | pomegranate | goat’s cheese | baby spinach | avocado | briefs | herbal vinaigrette |
PLN 38 |
|
ZUPY
SOUPS

Consomme rybne z owocami morza Fish consomme with seafood |
PLN 35 |
|
Krem z młodych porów i ziemniaków | wędzony łosoś Leek and potato cream | smoked salmon |
PLN 29 |
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

|
||
Chateaubriand na grzance z masłem truflowym | ziemniaki gratine | pieczone pomidory | sos bordelaise Chateaubriand on toast with truffle butter | gratin potatoes | baked tomatoes | bordelaise sauce |
PLN 119 |
|
Stek z tuńczyka na ziemniaczanym placku | sos musztardowy |szparagi | bób | masło | pietruszka Tuna steak | potato pancake | mustard sauce | asparagus | broad beans | butter | parsley |
PLN 81 |
|
Pierś kaczki | ziemniaki duchesse | Demi-Glace czereśniowy | fasola szparagowa |
PLN 79 |
|
Polędwica z dorsza | palone masło | groszek cukrowy | groszek zielony | |
PLN 69 |
|
Kurczak supreme z ziemniaczanym purée | młode marchewki | sos velouté |
PLN 49 |
|
Szaszłyk falafel | Tzatziki | frytki z tofu | pomidor po prowansalsku |
PLN 49 |
DESERY
DESSERTS

Ciastko czekoladowe Moelleux | maliny | gałka lodów waniliowych Moelleux chocolate cake | raspberries | scoop of vanilla ice cream |
PLN 32 |
|
Owoce sezonowe zapiekane pod kremem zabajone Seasonal fruit baked under zabaione cream |
PLN 29 |
|
Pucharek lodowy | truskawka | czekolada | wanilia Ice cup | strawberry | chocolate | vanilla |
PLN 25 |
MENU DLA DZIECI
CHILDREN’S MENU

Antrykot z kurczaka | frytki Chicken entrecote | French fries |
PLN 29 |
|
Makaron z sosem bolońskim Makaron z sosem bolońskim |
PLN 28 |
|
Naleśniki z serkiem waniliowym Pancakes with vanilla cheese |
PLN 27 |
|
Rosół z makaronem Chicken noodle soup |
PLN 21 | |
|
Restauracja Słona Woda
ul. J. Kilińskiego 11a
81-772 Sopot