
PRZYSTAWKI
APPETIZERS

Pstrąg marynowany w soli morskiej na sałatce z radicchio jabłko winne | winegret na kwaśnej śmietanie | chips migdałowy Sea salt marinated trout on radicchio salad | apple wine vinaigrette on sour cream | almond chips
|
PLN 30 |
|
Befsztyk tatarski z szalotką kapary | natka pietruszki | borowik | musztarda francuska | chips ziemniaczany Beef steak with shallots | capers | parsley | boletus | French mustard | potato chips
|
PLN 30 |
|
Sałatka z cykorii kalarepa | gruszka w winie | sos vinegret miodowy | orzech laskowy Chicory salad | kohlrabi | pearin wine | honey vinaigrette | hazelnut sauce
|
PLN 25 |
ZUPY
SOUPS

Zupa z selera pieczonego w cieście solnym jabłko | szyjki rakowe Roasted celery soup in salt dough | apple | crayfish necks
|
PLN 25 |
|
Rosół z kaczki z cynamonem i anyżem kołduny z kaczki Duck broth with cinnamon and anise | duck ravioli
|
PLN 20 |
|
Zupa rybna z trzech rodzajów ryb : dorsz | halibut | łosoś Fish soup made ofthree types offish : cod | halibut | salmon
|
PLN 26 |
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

Polędwica z dorsza kapusta włoska | puree kalafiorowe | sos winogronowy | chrust pietruszkowy Cod sirloin | | savoy cabbage | cauliflower puree | grape sauce | parsley brush
|
PLN 55 |
|
Halibut cykoria z szafranem | kalarepa | brokuł | sos z wędzonego łososia Halibut | chicory with saffron | kohlrabi | broccoli | smoked salmon sauce
|
PLN 65 |
|
Pierś z kaczki z cynamonem i anyżem puree ziemniaczane |różowe buraki marynowane | konfitura z pomarańczy | sos jus z kaczki Duck breast with cinnamon and anise | potato puree | marinated pink beetroots | orange jam | duck sauce
|
PLN 50 |
|
Polędwica wołowa konfitura z cebuli na czerwonym winie | puree borowik | palone masło | sos bearnaise Beef tenderloin | onion jam on red wine | boletus puree | roasted butter | bearnaise sauce
|
PLN 75 |
DESERY
DESSERTS

Sernik z topinamburu belgijska czekolada | mus rokitnik Jerusalem artichoke cheesecake | Belgian chocolate | seaberry mousse
|
PLN 25 |
|
Ananas gotowany w karmelu, winie i wanilii krem kataloński z białą czekoladą Pineapple boiled in caramel, wine and vanilla | Catalan cream with white chocolate
|
PLN 20 |
DODATKOWE INFORMACJE
ADDITIONAL INFORMATION

vegan
Jeśli życzą sobie Państwo dodatkowej informacji o składnikach potrawy,
potencjalnych alergenach czy sposobie gotowania – nasz zespół służy pomocą.
W przypadku nietolerancji na wybrany składnik zaproponujemy inny.
Obsługa kelnerska udostępni pełną listę składników i alergenów w menu.
Szczegóły u obsługi.
If you would like additional information about the ingredients of the dish,
potential allergens or cooking method – our team may help.
In the event of intolerance of any ingredient, we will propose a change.
For detailed list of allergens and ingredients please ask the waiter.
Do każdej rezerwacji powyżej 10 osób doliczamy 7% serwisu od wartości rachunku końcowego.
For every booking over 10 people we charge 7% service from the value of the final invoice.
Restauracja Słona Woda
ul. J. Kilińskiego 11a
81-772 Sopot
tel.+48 58 717 68 50
+48 722 221 216
info@hoteltesta.pl