PRZYSTAWKI

APPETIZERS

Pstrąg marynowany w soli morskiej na sałatce z radicchio

jabłko winne | winegret na kwaśnej śmietanie | chips migdałowy

Sea salt marinated trout on radicchio salad | apple wine vinaigrette on sour cream | almond chips

PLN 30

Befsztyk tatarski z szalotką

kapary | natka pietruszki | borowik | musztarda francuska | chips ziemniaczany

Beef steak with shallots | capers | parsley | boletus | French mustard | potato chips

PLN 30

Sałatka z cykorii

kalarepa | gruszka w winie | sos vinegret miodowy | orzech laskowy

Chicory salad | kohlrabi | pearin wine | honey vinaigrette | hazelnut sauce

PLN 25

ZUPY

SOUPS

Zupa z selera pieczonego w cieście solnym

jabłko | szyjki rakowe

Roasted celery soup in salt dough | apple | crayfish necks

PLN 25

Rosół z kaczki z cynamonem i anyżem

kołduny z kaczki

Duck broth with cinnamon and anise | duck ravioli

PLN 20

Zupa rybna z trzech rodzajów ryb :

dorsz | halibut | łosoś

Fish soup made ofthree types offish : cod | halibut | salmon

PLN 26

DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES

Polędwica z dorsza

kapusta włoska | puree kalafiorowe | sos winogronowy | chrust pietruszkowy

Cod sirloin | | savoy cabbage | cauliflower puree | grape sauce | parsley brush

PLN 55

Halibut

cykoria z szafranem | kalarepa | brokuł | sos z wędzonego łososia

Halibut | chicory with saffron | kohlrabi | broccoli | smoked salmon sauce

PLN 65

Pierś z kaczki z cynamonem i anyżem

puree ziemniaczane |różowe buraki marynowane | konfitura z pomarańczy | sos jus z kaczki

Duck breast with cinnamon and anise | potato puree | marinated pink beetroots | orange jam | duck sauce

PLN 50

Polędwica wołowa

konfitura z cebuli na czerwonym winie | puree borowik | palone masło | sos bearnaise

Beef tenderloin | onion jam on red wine | boletus puree | roasted butter | bearnaise sauce

PLN 75

DESERY

DESSERTS

Sernik z topinamburu

belgijska czekolada | mus rokitnik

Jerusalem artichoke cheesecake | Belgian chocolate | seaberry mousse

PLN 25

Ananas gotowany w karmelu, winie i wanilii

krem kataloński z białą czekoladą

Pineapple boiled in caramel, wine and vanilla | Catalan cream with white chocolate

PLN 20

DODATKOWE INFORMACJE

ADDITIONAL INFORMATION

🌿 vegan

Jeśli życzą sobie Państwo dodatkowej informacji o składnikach potrawy,
potencjalnych alergenach czy sposobie gotowania – nasz zespół służy pomocą.
W przypadku nietolerancji na wybrany składnik zaproponujemy inny.
Obsługa kelnerska udostępni pełną listę składników i alergenów w menu.

Szczegóły u obsługi.

If you would like additional information about the ingredients of the dish,
potential allergens or cooking method – our team may help.
In the event of intolerance of any ingredient, we will propose a change.
For detailed list of allergens and ingredients please ask the waiter.

 

 

Do każdej rezerwacji powyżej 10 osób doliczamy 7% serwisu od wartości rachunku końcowego.

For every booking over 10 people we charge 7% service from the value of the final invoice.

Zobacz więcej zdjęć w galerii

Galeria

Restauracja Słona Woda
ul. J. Kilińskiego 11a
81-772 Sopot

tel.+48 58 717 68 50
+48 722 221 216
info@hoteltesta.pl